ملزومات موتورخانه

ملزومات موتورخانه

ملزومات موتورخانه

در این نوشته شما را با برخی نکات و ملزومات موتورخانه آشنا کنیم که باید و بهتر است که رعایت شوند.

۱) درهای موتورخانه باید به بیرون بازشو و فلزی باشند. بهتر است قسمت پایین درها به صورت گریل افقی باشند تا تامین هوای احتراق به آسانی صورت گیرد. ابعاد درها به گونه‌ای باشد که امکان جابجایی بزرگترین دستگاه داخل موتورخانه از طریق آن وجود داشته باشد. حداقل ابعاد در ورودی موتورخانه ۱×۲ متر باشد و حداقل مقاومت درها در برابر آتش باید ۳ ساعت باشد.

عمر تجهیزات تاسیساتی به ویژه دیگ‌ها، کمتر از ۲۰ سال است. ولی عمر ساختمان‌ها بسیار بیشتر می‌باشد. بنابراین در ساختمان‌هایی که از دستگاه‌های بزرگ مانند دیگ‌های فولادی و چیلرها استفاده می‌کنند باید برای جابجایی یا تعویض آن‌ها در آینده تمهیداتی اندیشیده شود. برای اینکه بتوان آن‌ها را به بیرون از ساختمان برد یا دستگاه جدیدی را به داخل موتورخانه آورد.

۲) روشنایی مناسب و دائم در مورتوخانه موجود باشد.

۳) دستگاه‌ها دارای فاصله مناسب از یکدیگر برای تعمیرات و سرویس‌ها باشند.

۴) ارتفاع مورتورخانه بایستی متناسب با دستگاه‌ها باشد.

۵) سقف موتورخانه به منظور جابجایی آسان تجهیزات دارای استحکام مناسب باشد و تمهیدات لازم اندیشیده شود.

۶) برای تجهیزات و دستگاه‌ها، فونداسیون مناسب (از نظر طول، عرض، ارتفاع، نوع بتن از لحاظ عیار سیمان، مش‌بندی آرماتورها، قطر و فاصله آن‌ها و…) پیش‌بینی شود. پیشنهاد می‌شود که ابعاد فونداسیون به گونه‌ای باشد که از هر طرف حدود ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متر از شاسی دستگاه طولانی‌تر باشد.

۷) نصب پلیت‌های فولادی مناسب بر روی فونداسیون و کلاف‌بندی فونداسیون با نبشی انجام گیرد.

فونداسیون تجهیزات موتورخانه

۸) دیوار موتورخانه بهتر است از بتن، و کف نیز از بتن مسلح باشد. علاوه بر این، عایق صوتی حرارتی و رطوبتی باشند. در صورت مجاورت با فضاهایی که باید در برابر آتش‌سوزی مقاوم باشند، جداره‌ها شامل کف، سقف، دیوار، پنجره و درها باید در برابر آتش حداقل یک ساعت مقاوم باشند. می‌توان از اپوکسی مناسب برای پوشش کف و دیوارها استفاده کرد.

۹) در موتورخانه باید جهت هدایت آب و فاضلاب حاصل از نشتی‌ها یا شستشوی سختی‌گیرها و زیرکشی دیگ‌ها ۲ تا ۳ درصد تعبیه گردد و به شیر زیرکشی دیگ‌ها و سختی‌گیرها نزدیک باشد. روی کانال را با حفاظ مناسب بپوشانید. علاوه بر آن، باید تراز فاضلاب موتورخانه نسبت به تراز خط اصلی فاضلاب بالاتر باشد تا اجباری به انتقال مکانیکی فاضلاب با استفاده از پمپ نباشد.

موتورخانه

۱۰) حریق موتورخانه بیشتر از سوخت و یا تجهیزات برقی و از نوع تراکم بالاست. بنابراین باید از محصولات ترکیبی که قابلیت اطفا حریق‌های نوع A و B و C را داشته باشند، با شعاع دسترسی مناسب استفاده کرد.

۱۱) اگر سوخت گازی استفاده کردیم، بکارگیری یک آشکارساز نشت گاز خام که به یک فن مکنده و نیز آژیر اینترلاک شده باشد، ضروری است.

۱۲) کلیه شیرهایی که در ارتفاع بیش از ۷۲ اینچ از کف نصب می‌شوند، بایستی چرخش آن‌ها توسط زنجیر انجام شود و زنجیر فلکه شیر باید از ۵۲ تا ۷۲ اینچ امتداد داشته باشد.

۱۳) یک کلید قطع اضطراری برق در ورودی موتورخانه پیش‌بینی شود. 

۱۴) همه تجهیزات اندازه‌گیری باید قابل دسترسی بوده و بر روی لوله مستقیم نصب شوند. اگر در بالادست نصب می‌شوند حداقل در فاصله ۱۰ برابر قطر لوله نصب می‌شوند. اگر در پایین دست نصب شوند، حداقل ۵ برابر قطر لوله با اتصالات و شیرها و… فاصله داشته باشند.

در رابطه با این موضوع در دوره پیشرفته موتورخانه گرمایشی و سرمایشی به صورت کامل و تصویری توضیح داده‌ایم

دیدگاه‌ها ۱
ارسال دیدگاه جدید